Bloggeri de Călătorii

Bloggeri de Călătorii pe care trebuie să îi urmărești în 2022

Ce planuri ai pentru 2022? 

Fiecare început de an e momentul în care ne facem rezoluții, spunem cât de multe vrem să realizăm și devenim entuziaști la vederea unui nou început. Unii vor să petreacă mai mult timp cu familia, alții urmăresc o creștere profesională, iar tu, dacă citești asta, sigur vrei să călătorești mai mult.

Poate părea dificil la început. Vrei să călătorești ieftin și mult, dar nu știi exact cum. Poate nu știi de unde să începi, ce obiective turistice să vizitezi și în ce ordine. Ori poate ai avea nevoie de sfaturi de cum să călătorești și cu cei mici alături de tine.

Pentru că 2022 e un nou început, zic să îl începem cu noi perspective. Iar pentru răspunsul la fiecare întrebare pe care o ai, cineva e gata să te îndrume.

Așadar, astăzi îți voi prezenta bloggerii de călătorii pe care trebuie să îi urmărești în 2022, dacă nu o făceai deja!

Ce am învățat de la oameni în 2021 și ce poți învăța și tu?

2021 a fost, cel puțin pentru mine, despre locuri și despre oameni.

Oamenii care au făcut din călătoriile mele adevărate experiențe de neuitat. Oameni alături de care am râs,  am vizitat și am descoperit lucruri noi.

Iar pentru că le sunt recunoscător și vreau să împărtășesc și cu tine ce am învățat de la ei, astăzi ți-i voi prezenta pe acești oameni ai anului 2021.

Când Wikipedia se transformă în… Anapedia

Mereu cu temele făcute, gata să răspundă la orice întrebare atunci când planifică o călătorie, o Wikipedia umană așa cum afirmă ea însăși.

Ea e Anapedia și te va duce pe blogul ei din Indonezia până în SUA, dar nu numai. De la destinații inedite în România, la experiențe descrise în amănunt în Egipt, poți fii sigur că aici vei găsi toate informațiile de care ai nevoie.

Pe Anapedia am cunoscut-o la jumătatea anului 2021 – chiar în primul Infotrip alături de Christian Tour în Tenerife. Colorată și cu un râs molipsitor, mereu pusă pe aventură, gata să descopere locuri noi, nu ne lăsa o clipă să ne odihnim. Pe Anapedia, nu ai cum să o pierzi, dacă nu o vezi (căci mereu poartă culori care ies în evidență), sigur îi auzi râsul pe undeva. Căci, ea când călătorește este cea mai fericită. Și asta o împărtășește și cu noi, colegii de breaslă, dar și cu publicul său.

De la ea am învățat că experiența și trăirea sunt cele mai mari câștiguri pe care le ai și pe care le iei cu tine din fiecare loc pe care îl (re)descoperi. Citeste-i și tu poveștile și spune-mi dacă ai găsit și tu printre rândurile ei motto-ul : “Trăiește, bucură-te și savurează”.

,,Lumea e mare, iar timpul trece repede.” – Călător în bascheți

De Călător în Bascheți sigur ai auzit. Iar dacă nu, trebuie neapărat să o faci! Sfaturi, recenzii, ponturi, tot ce ai putea dori, găsești aici. Laura și Sebastian sunt fondatorii blogului Călător în Bascheți. Foști jurnaliști de televiziune, actuali călători cu normă întreagă.

Ei au reușit să transforme experiențele lor în povești gata să te inspire pe tine, cititorule, și gata să te ajute să vizitezi cele mai frumoase locuri. Iar până ajungi să le vizitezi, s-au asigurat că poți trăi alături de ei prin fotografii uimitoare și un canal de TikTok cu peste 500 de mii de urmăritori.

5 continente, 46 de țări – cam atât de multe vei găsi pe blogul Călător în Bascheți, unul dintre cele mai populare din România. Atunci când vrei să planifici o vacanță, aruncă un ochi atent la ei. Laura și Sebastian au o întreagă secțiune cu locuri fabuloase din România care ar putea la fel de bine să fie în Japonia, Canada sau Bali. Descoperă alături de Călător în Bascheți România celor 1000 de lumi!

Eu, la rândul meu, i-am descoperit pe Laura și Sebastian prima dată în online în urmă cu 2-3 ani. Le admiram deopotrivă clipurile faine și contentul fabulos – cazările inedite în România. De multe ori mă gândeam că dacă o să mă întrebe cineva ce vreau să fac în viitor (pe nișa de travel) răspunsul era, fără echivoc – Călător în Bascheți.

Dar, anul trecut, în Tenerife i-am cunoscut și pe cei doi. Laura și Sebi sunt 2 oameni pasionați de ceea ce fac. Au lăsat totul deoparte pentru pasiunea lor. Și nu o dată. Ne-au arătat în felul lor propriu cât de frumos este să fii stăpân pe propria ta viață atunci când din pasiunea ta faci un job. Cum au facut asta? Simplu, la întoarcere spre România, dintr-o glumă s-au decis să mai rămână o săptămână în Tenerife. Frumușel ne-au condus la aeroport, ne-au spus „Adios“ și noi am plecat spre cășile noastre și spre joburile noastre, iar ei au rămas să se bucure de Insula Eternei Primăveri.

Așa că în continuare, ei sunt o sursă de inspirație pentru visul meu: în viitor o să călătoresc cât pot de mult.

Dana Gonț: Oameni, locuri, povești

Rafinament, eleganță și profesionalism. Așa aș descrie-o pe Dana Gonț, jurnalist, realizator și prezentator de televiziune, pe scurt, om de Comunicare. Acestea sunt titlurile oficiale, eu mai degrabă aș numi-o așa: om de oameni.

Dana Gonț este sursa ta de inspirație atunci când nimic nu pare să te mai surprindă. Are acel quelque chose, un aer ce inspiră politețe, eleganță și rafinament. Și tocmai despre asta vorbește pe blogul ei, care abundă în originalitate.

Doza de istorie, de arhitectură,  de lecții de bune maniere sau călătorii nemaivăzute – toate acestea sunt prezentate de Dana într-o manieră clară. Un fel de ,,How to…” pentru viață; pentru o viață mai frumoasă.

Cum am ajuns să o cunosc pe Dana Gonț? Ei bine, după ce m-am întrebat de câteva ori cum să o abordez pe doamna aceasta dinstinsă și elegantă, cu o atitudine ce impune un maxim de respect oricărui interlocuror. Dar, asta a fost doar în capul meu. Căci de la primele cuvinte, am descoperit un om extraordinar. Dana este una dintre cele mai culte, bine informate și documentate persoane pe care le cunosc. Dar, contrar acestei aparențe „serioase”, am descoperit un om frumos. Dana este minunată!

Mereu cu o glumă bună pregatită să ne destindă pe toți, cu o bunătate și o candoare rar întâlnite, Dana este omul pe care îți dorești să îl ai lângă tine și ale cărui aventuri și povești să le urmărești cu sufletul la gură.

Noi testăm, familia ta călătoreşte! – Familia Hai Hui

Cine zice că e greu să iei și copiii în vacanță? Dacă acest gând îți provoacă anxietate, atunci Familia Hai Hui e gata să-ți răspundă la cele mai importante întrebări privind călătoriile cu cei mici, dar nu numai.

Vacanțele pot fi la fel de frumoase și împreună cu copiii, chiar dacă uneori trebuie să ai ,,două cărucioare, un pătuţ pliant, sterilizator, oliţa, jucării, pampers şi cutii de lapte”. Alina și Florin au demonstrat că se poate, ei fiind stâlpii Familiei Hai Hui.

De ce să îi urmărești? Pentru experiență, onestitate și sfaturi deja testate. De ce să te chinui să găsești o cazare prietenoasă pentru copii când poți vedea ce au testat ei deja? Mult mai simplu, nu? Dacă eu nu te-am convins, iată 5 motive pentru a intra în clubul Familiei Hai-Hui.

Am avut ocazia să întâlnesc Familia Hai Hui de câteva ori. Și pot să vă spun cu mâna pe suflet și cu cea mai sinceră vorbă de ardelean: îs cei mai faini părinți pe care i-am cunoscut. Relaxați, mereu cu o vorbă de duh, plini de energie, în grupul nostru de bloggeri sunt sarea și piperul.

Bine acum mi-e greu să definesc… sarea=Alina și Piperul=Florin… Sau poate invers? Cert este că întâlnirile cu ei sunt delicioase și pline de haz. Iar amintirile pe care le creăm împreună… sunt puse la loc de cinste. Nu-s ardeleni, dar îs oameni cu Fainoșag. Maxim de Fainoșag.

Alina Dima sau cui trebuie să îi dai Follow pe Instagram în 2022

Alina Dima este pata de culoare care n-ar trebui să lipsească din feed-ul nimănui. Fotografiile ei viu colorate din diversele locuri ale lumii au capacitatea de a te lua și pe tine în poveste. Și, pe cuvânt că are multe. Prin țară, Alina ne poartă prin locuri necunoscute, prin locuri cu istorie și cu povești. Iar, prin lume, prin tări spectaculoase, unde ne arată cât de minunat este să intrii în cultura altor popoare. Experiențe, trăiri și locuri minunate de vizitat, pe toate acestea le vei găsi pe Instagramul Alinei.

Pe Alina am descoperit-o atunci când, împreună cu cameramanul de la Travel Mix, filmau reportaje prin Tenerife. Alina, este o profesionistă desăvârsită. Emisiunile ei sunt de o perfecțiune impecabilă. Și totuși, de undeva, reușește să ne transmită o sensibilitate fără margini, o delicatețe suavă și o eleganță aparte.

Extravita – Puțin din fiecare

Mirela Leoni, așa se numește persoana care vrea să îți ofere puțin din fiecare. O viață în care știm puțin mai mult, în care suntem mai informați: O Extravita.

Pe lângă multele idei pe care le are, Mirela și-a propus să te facă să te îndrăgostești de diverse orașe prin doar 30 de fotografii. Ea reușește să coreleze călătoriile cu starea de bine în general. Nu uită că și atunci când mergem în vacanță,  trebuie să avem grija la ce mâncăm, iar activitățile pe care trebuie să le facem și cum să avem grijă de sufletul nostru.

De la Mira, căci noi așa îi spunem, am învățat cum să fii echilibrat și să ai grijă de tine și de corpul tău. Când am cunoscut-o prima oară pe Mira în Egipt, sincer, vă spun am rămas fascinat. Ea este o enciclopedie vie. Pentru orice topic, pentru orice discuție, Mira, cu o ușurință surprinzătoare, scoate parcă “din pălărie” toate datele exacte pentru a ne clarifica. Studii, definiții, știri pentru ea sunt foarte de “à l’aise”. Îți mulțumesc pentru toate lucrurile pe care le-am învățat de la tine.

Vikipedia – Travel, Music, Sport

Fresh, la curent cu cele mai importante noutăți din domeniul călătoriei, sportului și muzicii, pe blogul Vikipedia ai ocazia să iei doza zilnică de informație de calitate, în timp ce te relaxezi.

Un aer de nou, de inspirație și lejeritate, asta mi-a transmis întotdeauna Victor, cel care deține blogul. El este clujean (ca mine) și IT-st de meserie, dar asta nu îl oprește în a descoperi lumea largă și oamenii din jurul lui. Te invit să-l cunoști, iar cu ajutorul lui, vei cunoaște mai bine lucrurile din jur.

De 6 ani, din Estonia și până în Georgia și din Spania până în Ucraina, Victor a fost camaradul meu de călătorii. De la el am învâțat cum să aleg locurile cele mai frumoase într-un mod cât mai practic, cum să fac topuri de preferințe și cum să combin pasiunea de a călători cu alte experiențe – sport, concerte sau alte evenimente.

Aura Călătorește sau cum să devii un nomad digital

Aura este acel om gata să te învețe totul pentru a deveni un influencer de succes și nu numai. Vei învăța de la ea lucruri precum cum să îți crești instagramul rapid și organic până la sfaturi pentru a găsi cele mai ieftine cazări în România. Lucruri numai bune de știut într-un nou an, nu?

Aura împreună cu prietenul ei, Dan au refuzat să se supună standardelor societății. Și bine au făcut! Povestea lor e una fascinantă: au abandonat job-ul, stabilitatea și România pentru tainele necunoscute ale Asiei, timp de 2 ani. Povestea lor, locurile vizitate și multe experiențe vei găsi pe blogul în limba engleză, Daily Travel Pill pe care ți-l recomand cu drag.  

Pe ei i-am cunoscut în Tenerife și pot să vă spun că așa cu îi vedeți în online, așa sunt și în realitate. Îndrăgostiți unul de celălalt, de viață și mai ales de călătorii. Mereu se reinventează și ne duc în locații de poveste.

Ce ar trebui să învățăm de la Aura și Dan (și ce am învățat și eu) e că nu trebuie să ne conformăm. Nu trebuie să facem ceva doar pentru că așa face toată lumea. Ci trebuie să ne luăm viața în mâini, să ne aruncăm în necunoscut și să fim cea mai bună versiune a noastră.

Visător prin lume – sau ce se întâmplă când pasiunea se transformă într-un stil de viață?

Un stil de viață boem. Cu capul în nori, dar picioarele pe pământ. Un Pământ pe care Oana Grozavu, omul din spatele blogului Visător Prin Lume vrea să ni-l prezinte. Să ni-l arate în formele lui frumoase, în aparițiile lui desăvârșite. Să ni-l prezinte prin prisma trăirilor, emoțiilor și experiențelor ei.

Așa cum spune chiar ea, odată ce intrăm pe blog, intrăm în poveste. Și ce poveste! Din Tenerife până în Bulgaria, Oana ne spune povestea fiecărui loc, fiecărui pas, iar noi, odată cu ea, devenim Visători prin lume.

Pe Oana am cunoscut-o cu 2 bagaje de cală, muuuuuulte pălării și un zâmbet șarmant. Căci touch-ul ei este unic. Îmbină în contentul ei pasiunea pentru locuri frumoase cu rochiile lungi și diafane și cu pălăriile spectaculoase. Gradul ei de perfecțiune și de implicare este unul absolut. Și asta se reflectă în munca ei.

Surorile Călătoare. Când pasiunea pentru călătorie începe de mic…

Ramona și Simy, sau Surorile Călătoare, așa cum le vei găsi pe blog, au prins gustul călătoriilor încă de mici copii.

De la călătorii cu părinții la vârste fragede, tabere de vară în diverse țări ale lumii, Surorile Călătoare și-au propus să călătorească și sa viziteze cât mai multe locuri, ca mai apoi să le împărtășească și cu tine. Ele au cutreierat lumea din România până în Insulele Azore. Recomandări, sfaturi, locuri de vizitat în România și în lume. Ce spui, arunci un ochi?

Te asigur că vei avea ce învăța. Eu, unul, le-am cunoscut pe Surorile Călătoare atunci când, împreună cu un grup de boggeri descopeream Tenerife. Mereu glumețe și gata de aventură, pentru mine ele sunt unice în țară deoarece împărtășesc bucuria călătoriei împreună.

Romândra – Albumul cu amintiri

Cu fiecare călătorie în țară îmi reamintesc cât de frumoasă e România noastră. Uneori uităm, ce-i drept, din cauza neajunsurilor. În acel moment apar oameni precum Claudia, fondatoarea Romândra.

Claudia ne aduce mereu aminte de ce trebuie să ne iubim țara, cu bune și cu rele. Și cum ne putem aminti mai bine decât cu minunatele locuri pe care le putem vizita aici? Descoperă România mai bine alături de ea și de poveștile ei, s-ar putea să rămâi surprins. Eu sigur am rămas impresionat de cuvintele ei despre satul cu străzi pitorești ca în Toscana și Oradea, cel mai frumos oraș în România.

Claudia este o persoană calmă, mereu zâmbitoare, gata să ajute pe oricine și să vadă doar părțile bune ale lucrurilor. Atunci când ne-am cunoscut, am avut ceva vreme să zăbovim la povești. Drumurile lungi cu autocarul prin Egipt, mi-au dat șansa să o cunosc. Ce m-a impresionat? Dragostea ei infinită față de România și față de oameni.

Am ajuns la final, la fel cum a făcut-o și 2021. După cum vezi, anul trecut mi-a adus mulți oameni minunați în viață, pentru care sunt recunoscător.

Sper să îți fie de folos și să ai ce învăța de la ei, precum am învățat și eu de la ei, profesional și mai ales personal. Căci, în definitiv, la final de zi aceasta este esența – amintirile pe care le creezi, experiențele pe care le trăiești și prieteniile pe care le legi cu oameni dragi sufletului tău.  

Citește alte articole:

Urmărește-mă pe Social Media
Abonează-te la blog

Un gând despre &8222;Bloggeri de Călătorii pe care trebuie să îi urmărești în 2022&8221;

Lasă un răspuns