Care este destinația anului 2022 în România? Află cum poți contribui

,,Hai să ne cunoaștem țara!” e îndemnul pe care Destinația Anului ni-l oferă. Un îndemn pe care îl auzim atât de des, și tot la fel de des uităm să îl punem în practică. Ochii ne fug peste hotare, la zeci și mii de kilometri depărtare, când țara noastră arde de nerăbdare s-o cunoaștem. Ne vrea aici, să îi cunoaștem potecile bătătorite, istoria scrisă în fiecare piatră,  orașele cu străzi întortocheate și pline de oameni cu suflet cald.

Ne vrea, și merită. România merită atenția și implicarea noastră, merită fotografiile puse la story pe Instagram, merită zeci de articole turistice, merită călători ca tine, însetați de mai mult.

Așadar, de ce să nu îi oferim ce merită? Tocmai din acest motiv există competiția Destinația Anului: pentru a arăta potențialul României. Iar pentru a duce la bun sfârșit acest scop, e nevoie de tine! Ce trebuie să faci? Citește în continuare pentru a afla cum poți alege destinația preferată din România!

Ți-am arătat multe locuri. De la mari orașe precum Cluj, Iași și Târgu Jiu până la locații din inima naturii. Te-am dus de la Munții Apuseni până în Delta Dunării, și în câte și mai câte locuri. Ți-am împărtășit experiențe, ți-am vorbit de istorie și de oameni. Ți-am vorbit de România.

E timpul tău acum! Din zecile de locuri pe care le-ai văzut alături de mine, fie ele și virtual, e timpul să alegi destinația preferată. Ce ți-a rămas în minte? Ce ți-a făcut inima să tresară? Ce oraș te-a făcut să simți că trăiești cu adevărat și ce peșteră te-a înfricoșat? Sigur îți trec câteva nume de locuri prin cap. Ține-le minte!

Cum alegi destinația preferată din România?

Bun, acum că te-ai gândit și te-ai hotărât care este Destinația Anului 2022 pentru tine, e momentul să votezi. Regulile competiției sunt simple: la nominalizări ești invitat să propui orice loc îți place mai tare din țară, având la dispoziție doua categorii. Categoriile pentru care poți nominaliza sunt City Break, care include localități clasificate ca municipii, și Localități Turistice (orice loc cu o populație mai mică de 20.000 de oameni).

Ulterior etapei de nominalizare, se va organiza o finală pentru fiecare regiune istorică a țării: Transilvania,  Moldova și Muntenia, în care votul publicului și al unui juriu vor conta cel mai tare.

Iar în final, în Marea Finală, se vor alege cele două câștigătoare pentru categoriile de care ți-am zis. Pe scurt: votul tău poate desemna destinația anului 2022 în România. Fain, nu?

Uite și un reper, dacă nu ești încă convins. Anul trecut, la prima ediție, au fost nominalizate peste 100 de destinații din România de către 18.000 de Români, iar la vot au participat 70.000. Câștigătorul? Banatul Montan, urmat de Oradea care a primit Premiul Juriului. E fain să poți lua parte la un așa eveniment.

Dacă ești de ceva timp pe aici, probabil intuiești unde ar merge votul meu. Dar indiferent de cât de fain este conceptul competiției, ceva rămâne cert. România are nevoie de noi, turismul din România are nevoie de noi. Sigur știi și tu de cât de mare este potențialul țării noastre.

Îl vezi mereu în ce postez eu și alți bloggeri de travel, îl vezi când te plimbi cu trenul sau când prietenii îți aduc un magnet de frigider. Defileuri spectaculoase, stânci abrupte și impunătoare, câmpii verzi și marea albastră, castele vechi și misterioase, biserici și case de lemn, orașe cu amprente de trecut, toate acestea fac parte din România.

Sunt România, iar noi suntem datori să le cunoaștem.

Așadar, hai să ne cunoaștem țara!

Citește alte articole:

Urmărește-mă pe Social Media
Abonează-te la blog

Lasă un răspuns