Cazare de poveste la poalele munților Bucegi: Casa Maria

Ți-ar plăcea să fii din nou copil? Să te întorci atunci când totul era mai simplu. Când mergeai la țară și totul era doar iarbă verde, natură și liniște. Când mâncai ciorbă caldă și bucate preparate direct în casa, proaspete și cu gust. Dacă și tu te simți nostalgic și vrei să evadezi din oraș, îți recomand o cazare de poveste: Casa Maria din satul Șimon.

Cu peisaje desprinse din basme, cu gazde prietenoase și calde, Casa Maria este casa ta atunci când ești departe de casă. Ce zici, o descoperim împreună? 

Cazare de poveste la poalele munților Bucegi

Știi vorba aia, că omul sfințește locul? Ei bine, chiar așa e la Casa Maria. Gazda pe care am avut-o, doamna Maria, este printre cele mai primitoare, calde și prietenoase gazde pe care le-am avut. Mare parte din această experiență a fost întregită de atenția și bunăvoința gazdelor. Cealaltă parte din experiență vine din locația cazării, a obiectivelor turistice din jur și a mâncării delicioase. Dar să le luăm pe rând.

Casa Maria este situată în satul Șimon. Cum, nu ai auzit de satul Șimon? Ce-i drept, nu este atât de cunoscut, ceea ce îl face o bijuterie ascunsă de care se bucură cei ce știu. Satul Șimon este situat la doar 6 kilometri de Bran, dar parcă te poartă în altă lume. O lume a tradițiilor, a vremurilor simple și frumoase. O gură de Rai sau un tablou al naturii – cam acesta ar fi satul Șimon. 

Turme de oi ce se plimbă liniștite pe câmpii, sunetul păsărilor vesele pe timp de primăvară, aerul puternic de munte și priveliștea fac din acest sat unul de poveste. Iar aici, în acest sat de poveste, Casa Maria devine cazarea ideală pentru o experiență autentică. 

Capacitate de cazare la Casa Maria de lângă Bran

Cum ajungi la cazare vei fi întâmpinat de o curte imensă, frumos amenajată,  care instant inspiră relaxare.  O alee pietruită își croiește drum către casă, în timp ce în jur, în funcție de anotimp, poți admira gazonul proaspăt tuns, florile, băncuțele și balansoarele. O să îți atragă atenția o cadă veche ce stă ca obiectiv decorativ, un șemineu în aer liber și zona de joacă pentru copii formată din leagăne și tobogan.

După cum îți dai seama deja, grădina e locul ideal unde să te distrezi cu prietenii ori familia, unde să pui de-un grătar delicios. În ceea ce privește capacitatea de cazare, Casa Maria dispune de 7 camere, dintre care 3 dormitoare cu băi proprii și două apartamente. Totul este amenajat cu bun gust, iar curățenia este impecabilă.

Design-ul este unul specific zonei de munte, simplu, dar cochet. Ceea ce m-a fascinat este mobilierul din încăperi, care are o vechime considerabilă. Acesta a fost restaurat în întregime de familie, ceea ce oferă casei un aspect rustic și unicat. Pe lângă asta, design-ul vechi al mobilierului te poartă ușor în timp. Mai știi ce ziceam de copilărie și țară, nu?

Fiind disponibile atâtea locuri, poți veni singur sau cu familia, prietenii sau cu cine mai vrei tu. E loc pentru toată lumea, iar experiența e cu atât mai frumoasă când ești cu cei dragi ție. Poți să arunci un ochi aici pentru a vedea ce ți se potrivește.

Ce mâncăm la Casa Maria?

Mirosul proaspăt de cozonac făcut în casă, bucate tradiționale românești și mic dejun pentru toate gusturile – deja îmi vine să mă întorc! Mâncarea de la Casa Maria este făcută chiar de gazde, direct la locație, din ingrediente proaspete si de calitate. Unde mai adaug că este absolut delicioasă?

Ce activități se pot face la Casa Maria? Ce obiective turistice sunt în jur?

Așa cum îți povesteam la început, satul Șimon, unde se află Casa Maria, este o gură de Rai. De aici încep foarte multe trasee turistice și de drumeție, inclusiv unul către Vârful Omu. Dacă nu vrei să te avânți așa de tare în munți, există și alte alternative, la fel de plăcute. Cei de la Casa Maria pun spre închiriere biciclete, atât normale, cât și pentru întreaga familie și copii.

Descoperă locurile din jur, plimbă-te pe potecile bătătorite de munte. Dacă e iarnă, admiră peisajul idilic îmbrăcat în alb. Dacă e vară,  bucură-te de aerul curat de munte și copacii înverziți. După ce te-ai bucurat de împrejurimi, sigur o să îți prindă bine să vizitezi câteva dintre cele mai importante obiective turistice din zonă.

La doar 6 kilometri de Casa Maria se află Castelul Bran,  iar la o oră distanță poți vizita Cascada Moara Dracului. Rezervația de urși de la Zărnești este la doar 8,7 km, iar cetatea Râșnov la aproape 12 km.

Care să fie prima pe listă? Te aștept în comentarii cu locul tău preferat!

Județul Brașov are multe de oferit, după cum poți vedea. Poți vizita și Brașov care este o minune de oraș. Peisaje superbe, oameni minunați și cazări pe măsură. Îți recomand să te deconectezi și să te bucuri de natură, de viață, de tine. Iar la Casa Maria, ai toate șansele sa reușești!

Citește alte articole:

Urmărește-mă pe Social Media
Abonează-te la blog

Lasă un răspuns