insula eternei primăveri

Ce să vizitezi în Tenerife, Spania – Insula Eternei Primăveri?

Winter is coming! În situația asta se regăsesc două tipuri de oameni: cei care abia așteaptă zăpada și frigul, și cei care ar da orice pentru o zi la plajă în mijlocul lui Decembrie. Dacă ești în cea de-a doua categorie, rămâi cu mine. Știu cum poți trece peste iarnă cu brio. Sigur ai auzit de Insula Eternei Primăveri, Tenerife. Nu vrei să afli mai multe?

Ghid de vacanță în Tenerife

Frumusețea de a te plimba cu marea mereu la orizont. Sentimentul de a-ți lăsa amprentele picioarelor pe nisip. Răcoarea bruscă a Atlanticului atunci când înoți. Bucuria de a avea ca tovarăș de călătorie soarele. Ce descriere minunată, nu? Cam așa ar arăta o vacanță în Insula Eternei Primăveri.

Tenerife este una dintre Insulele Canare, cunoscute și sub numele de “Insulele Norocoase”. De ce? Climatul său primăvăratic, peisajele vulcanice și plajele sale relaxante fac din această insulă o destinație de vis.

La doar 6 ore de zbor de București (unele trenuri CFR fac mai mult prin țară!) te așteaptă această insulă, de doar 80 km lungime și 50 km lățime. Fiind așa mică, te sfătuiesc să închiriezi o mașină, îți va ușura vizita și drumul nord-sud pe care îl vei tot face. Prețurile nu sunt exagerate, cu 150 de euro pe săptămână sau 30 de euro pe zi poți rezolva problema transportului. Sigur, dacă nu îți surâde această idee, întotdeauna rămâne transportul public, și el foarte bine pus la punct.

Ce să vizitezi în Tenerife?

1. Plajele din Tenerife

Ce imagine îți vine în minte când te gândești la plajă? E acoperită de nisip auriu și scăldată de un ocean calm care dispare în orizont? Ori poate că auzi valurile spărgându-se peste stâncile de pe țărm. Fie că preferi nisipul alb și fin sau vrei să descoperi spectaculosul nisip negru, în Tenerife sunt suficiente plaje pentru toată lumea!

Playa de las Teresitas, Playa Fanabe, Playa de Los Christianos, Playa de Las Americas sau Playa del Duque sunt doar câteva dintre locurile în care îți poți scoate costumul de baie și te poți minuna de frumusețea din jur.

Dar fără doar și poate, cea mai spectaculoasă este Playa de Los Guios. Aceasta oferă o priveliște spectaculoasă asupra stâncilor Los Gigantes, o formațiune de rocă ce se ridică la 800m altitudine deasupra mării. Plaja de Los Guios este mai mică decât cele menționate mai sus, dar cu o frumusețe aparte: nisipul ei negru face trecerea de la măreția stâncilor la calmul apei. Unde mai adăugăm că de aici poți face o croazieră pe Atlantic și poți vedea balene și delfini? 

2. De la mare la munte: Masivul Teide, cel mai înalt din Spania

“Cel mai înalt din Spania?  Cum, dar nu suntem într-o insulă în Atlantic?”, întrebi curios. Ba da! Dar să nu uităm că Tenerife aparține de Spania. Peisajul vulcanic al insulei Tenerife este dominat de cel mai înalt vârf din Spania, Muntele Teide, care adăpostește păduri luxuriante, sate vechi și pitorești. Un vulcan bătrân, activ, la 3718 m înălțime, veghează pașnic asupra insulei.Dacă îți pui în plan vizita acestui obiectiv turistic natural, îți recomand să te îmbraci bine, indiferent de anotimp, vremea fiind schimbătoare la o asemenea înălțime.

Cea mai bună metoda de a urca este cu telecabina. Iar odată ajuns sus, ai zice că ești pe Marte sau pe Lună, nicidecum pe Pământ! Stai cu ochii în patru, pentru că la fiecare pas vei vedea ceva uimitor. Ecosistemul format de erupțiile vulcanice a creat un habitat pentru fauna locală impresionantă, în special pentru nevertebrate, dar și pentru flora care s-a adaptat la înălțimea munților. De asemenea, poți vizita Observatorul Teide, Tenerife fiind unul dintre cele mai bune locuri unde se pot observa stelele și Calea Lactee.

3. Loro Parque, Regatul Animalelor

Această atracție turistică este unul dintre cele mai faimoase parcuri cu animale din Insulele Canare și are cea mai mare colecție de papagali din lume. A fost fondat în 1972 ca un refugiu pentru papagali și de atunci a devenit una dintre cele mai importante atracții turistice din Insulele Canare. Se întinde pe o suprafață de 135.000 m² și cuprinde un acvariu, precum și o mare varietate de animale, precum delfini, lei de mare, gorile, cimpanzei și pinguini.

Ia un loc pentru demonstrațiile spectaculoase ale celor mai inteligente creaturi ale mării! Privește cascadoriile delfinilor și trucurile leilor de mare. Acest parc e destinația perfectă pentru iubitorii de animale și diversitate.

4. Siam Park, Regatul Apei

Votat cel mai bun parc acvatic din lume de către evaluatorii TripAdvisor, Siam Park din Tenerife atrage peste 1,2 milioane de vizitatori în fiecare an. După cum sugerează și numele său, parcul are o tematică thailandeză. Este construit pe un deal în sudul insulei, în Costa Adeje, ceea ce permite ca atracțiile să urmeze terenul natural fără a fi nevoie de structuri de susținere proeminente.

Dacă ești iubitor de adrenalină poți încerca Mekong Rapids sau te poți arunca în roller-coaster-ul acvatic Singha. Ori dacă chiar ești curajos, fenomenalul Tower of Power te va propulsa printr-un acvariu uriaș de rechini  cu o viteză de până la 80 km/h! Ești gata să îți testezi limitele?

5. Masca, satul izolat

După ce te-ai bronzat la plajă, ai urcat muntele Teide și te-ai distrat în parcurile tematice, cred că meriți un moment de relaxare! Și cum o poți face mai bine decât într-un mic sătuc de munte? O destinație de vis pentru orice fotograf de peisaje, Masca este magnifică din orice unghi. Cuvintele nu pot descrie frumusețea acestui sat pitoresc, ascuns în faldurile Munților Teno.

Supranumit Machu Picchu al Canarelor, centrul satului este situat de-a lungul unei creste. Pereții abrupți de rocă se ridică de o parte și de alta a satului,  sporindu-i frumusețea. Până de curând, acest sat pitoresc era accesibil doar pe jos sau cu măgarul. În prezent, este conectat de restul insulei prin intermediul unei șosele. Cu toate acestea, drumul e dificil de parcurs. Te poartă prin râpe adânci, curbe și serpentine care îți accelerează pulsul. Dar odată ajuns, frumusețea acestei atracții turistice este copleșitoare!

În final, Tenerife  este mult mai mult decât un loc pentru a sta la soare. De la dramatismul plajelor sale vulcanice la liniștea pădurilor sale străvechi, de la farmecul satelor izolate la emoția arhitecturii ultramoderne; dacă privim atent, descoperim o insulă în plină ascensiune.

Călătoria în Tenerife a fost efectuată cu ajutorul Christian Tour și Animawings, care oferă pachete charter către această destinație. Pentru mai multe informații, accesați acest site.

Am călătorit alături de niște prieteni dragi mie – Sebi și Laura, Aura și DanOanaVlad, DanaRamo și SimyVictor, AnaAlina.

În cazul în care dorești să citești mai multe informații despre acest Tenerife, îți recomand articolele Călători În Bascheți: Tenerife, paradisul cu nisip negru, pe care nu trebuie să îl ratezi vara aceasta și Tenerife, paradisul cu nisip negru, fără restricții pentru români.

Iar dacă ți s-a deschis pofta de a vizita Spania, poți citi un alt articol: Barcelona, locul unde Gaudí și-a făcut de cap

Ce spui,  îi dai o șansă?

Citește alte articole:

Urmărește-mă pe Social Media
Abonează-te la blog

Lasă un răspuns