Deasupra lacului Bicaz la Pensiunea la Bunica, în Neamț

Plănuiești să vizitezi lacul Bicaz? Sau poate ești în drum spre masivul Ceahlău? Oricare ar fi scopul drumului tău, ai nevoie de un loc de odihnă. Un loc liniștit, curat, cu mâncare bună și aproape de obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi.

Dacă ar avea și o priveliște de vis, pe care să o admiri când îți bei cafeaua de dimineață, ar fi ideal. Cam greu de împlinit toate criteriile, nu? Ai fi surprins! Pensiunea La Bunica s-ar putea să împlinească toate criteriile tale, dacă nu chiar să le depășească.

Haide să vedem împreună unde se află această pensiune și de ce trebuie să te cazezi acolo!

Deasupra lacului Bicaz la Pensiunea la Bunica

Pensiunea La Bunica se află în localitatea Ruginești, pe malul lacului Bicaz, în Neamț. Ca să ai niște repere mai concrete, pensiunea se află pe drumul dintre Poiana Largului și Bicaz, la 49 de kilometri distanță de Piatra Neamț, 68 de kilometri de Borsec și în jur de 52 de kilometri de Parcul Național Ceahlău.

Așadar, orice scop ai avea în zonă, pensiunea e poziționată suficient de bine pentru a ajunge în toate aceste locuri. Iar dacă nu îți dorești să explorezi locurile din jur, doar experiența în sine de la pensiune va fi suficientă pentru o vacanță de vis.

Vara totul e plin de viață: cerul se oglindește puternic în lac, iar verdele pădurii din depărtare îl acompaniază plăcut. E un peisaj liniștitor, chiar dacă privind în depărtare la munte îți reamintești ce mici suntem în comparație cu natura.

Iarna, priveliștea capătă altă formă, mai ales dacă ai noroc să prinzi zăpadă. Peisajul alb-argintiu îți taie răsuflarea! Doar imaginează-ți cum ar fi să te trezești și primul lucru pe care îl vezi să fie muntele înzăpezit și lacul molcom aproape înghețat.

Genul acesta de experiență îți oferă cazarea la Pensiunea la Bunica

Cum sunt camerele la Pensiunea la Bunica?

În primul rând, simple. Dar nu simple în sensul banal al cuvântului, ci simple într-un mod estetic, confortabil, și mai ales: curat.

Primul lucru pe care l-am remarcat a fost curățenia impecabilă, mirosul proaspăt și plăcut din interiorul pensiunii. Podeaua din lemn care lucea, așternuturile de calitate și designul simplist dau un sentiment primitor, de ,,acasă”.

În total, Pensiunea La Bunica are 30 de locuri de cazare dispuse în 14 camere. Acestea sunt complet utilate, dotate cu TV, baie proprie cu duș și balcon. În funcție de ceea ce alegi, poți să te bucuri de priveliștea de vis de care ziceam mai sus. 

Dar mâncarea?

Mâncarea e… ca la Bunica! Iar asta înseamnă doar un singur lucru: e gustoasă.  Ai la dispoziție un restaurant cu preparate tradiționale la prețuri decente, dar realizate cu grijă, din ingrediente proaspete. Fie că vrei pârjoale moldovenești sau o ciorbă caldă, te asigur că nu vei rămâne dezamăgit!

Mai mult, poti alege să mănânci pe terasă,  care, așa cum ai intuit deja, are priveliște spre lacul Bicaz și masivul Ceahlău.  Ia-ți micul dejun aici în liniște și bucură-te de o priveliște pe care nu o găsești în toate locurile!

Și împrejurimile, atracțiile turistice?

Dacă nu vrei să stai toată ziua în pensiune și sa admiri priveliștea, ai mai multe atracții turistice la care poți ajunge de la Pensiunea Bunica. Poți face clasicul traseul spre Cheile Bicazului, cu un popas la Barajul Bicaz și locurile din împrejurimi.

Ori, dacă ești mai dornic de aventură, Parcul Național Ceahlău e suficient de aproape cât să pui de-o drumeție. Chiar si Lacul Roșu poate fi un loc de vizitat, chiar dacă se află la aproape o oră distanță. Tu decizi cum vrei să îți petreci timpul: în căutare de drumeții în jur sau relaxându-te în pensiune.

Oricum ar fi, această cazare merită încercată. Experiența mea la Pensiunea Bunica a fost foarte plăcută.  Am avut parte de niște oameni primitori și profesioniști, condiții excelente, și cel mai important, o priveliște pe care nu o pot uita.

Dacă vrei să trăiești experiența de aici, poți face o rezervare pe pagina Booking.

Ție ce îți place cel mai mult în Bicaz?

Citește alte articole:

Urmărește-mă pe Social Media
Abonează-te la blog

Lasă un răspuns