4 zile, mii de momente de neuitat – cam asta ar fi, pe scurt, ce te așteaptă la Festivalul Untold. După o pauză de doi ani, scenele din Cluj au explodat de emoție, bucurie și distracție. Dacă nu ai apucat să mergi anul acesta, nu-i nimic. Te țin la curent și te îndemn să iei biletele pentru anul următor încă de pe acum.
Așadar, uită de griji și hai la Cluj!
Untold Untold Daydreaming
Când, unde și cum?
Da, da! Înainte să discutăm despre artiști, vibe și atmosfera generală, trebuie să punem la punct câteva aspecte ce țin de organizare. Promit să nu te plictisesc!
Sufletul festivalului trăiește în Parcul Central, o întindere umbroasă de copaci și iarbă plină de hamace, scene, artă și pur și simplu, relaxare. Dacă ești pentru prima oară în Cluj, ia-ți ceva timp și admiră parcul, plimbă-te puțin și întră în atmosfera de festival. Iar dacă mai ai timp (și energie), am pentru tine o listă cu atracții de văzut într-o sigură zi la Cluj. Tu decizi!
Revenind, anul acesta festivalul a avut loc între 9-12 septembrie în locația menționată. Ce mi s-a părut foarte, dar foarte eficient (și ți se va părea și ție, la anul) este check-in-ul online. De ce e așa important faptul că e online? Ei bine, sunt sigur că nu pentru cozi ai venit la Cluj, ci pentru distracție!
Mai mult, după realizează check-in-ului online și primirea brățării de acces (realizată din plastic reciclat – câtă atenție la detalii!) îți poți transfera banii direct pe brățară prin intermediul aplicației Untold. Aplicație care este absolut necesară. Nu numai pentru a scăpa de cozi, dar și pentru că acolo vei găsi informații despre artiștii tăi preferați, scena la care sunt și când, și mai ales, o hartă. Pentru că vei avea nevoie de una, te asigur. Altfel, cum ai ști la care scenă din cele 7 să mergi?
Fortune Time Main Stage
Ce mai trebuie să știi?
Un lucru important este că, în contextul pandemiei de Covid 19, toate măsurile de protecție au fost respectate. În acest sens, pentru a putea intra la festival, trebuia să prezinți ori Certificatul Digital UE COVID-19, ori rezultatul testării rapide în centrele medicale acreditate Untold. Dincolo de acest aspect, nu aveai de ce să îți faci griji – în jur de 75% dintre participanți au fost vaccinați, iar personale confirmate pozitiv acum vor reveni anul următor.
Așa, acum că am trecut peste detaliile organizatorice, să intrăm în profunzime.
Cum a fost la Untold 2021?
Sau puțin mai filosofic: Ce înseamnă Untold? Răspunsul meu, la fel de filosofic: unitate, socializare, evadare și emoție. Aceste cuvinte nu acoperă tot ceea ce poate oferi acest festival.
Dincolo de muzică, dincolo de stand-uri se află oamenii, care fac dintr-un spectacol un adevărat tărâm magic, departe de grijile de zi cu zi. Un loc atemporal, în care nici job-ul și nici problemele nu mai contează, în care poți uita de tot și în care poți fii tu, cel autentic. Dezlănțuie-te, dansează, cântă, carpe diem!
Timp de 4 zile, lumea din afara festivalului s-a estompat, iar tu trăiești într-o fantezie muzicală, pe ritmurile Clujului. Dacă ai impresia că EDM nu e pentru tine, te înșeli. La Untold vei găsi, în multitudinea de scene, ceva pentru fiecare. Trebuie doar să explorezi, să vezi ce artiști îți plac și să te redescoperi.
Untold Untold Nostalgia
Și pentru că veni vorba de artiști, sigur îți pui întrebarea: Ce artiști au fost la Untold 2021?
Cei mai așteptați au fost, de departe, rapperul Tyga, producătorul DJ Snake, Steve Aoki și DJ-ul german Tujamo. Pe lângă ei, pe scenele Untold au fost nume mari, precum: Lost Frequencies, The Script, Benny Benassi, Martin Solveig, dar și trupe românești, precum Paraziții, Vama și Șatra B.E.N.Z.
Dacă vrei să vezi mai amănunțit ce artiști au cântat pe zile, poți verifica aplicația Untold sau poți citi pe pagina Muzzix.
Ce înseamnă Untold pentru Cluj?
Am vorbit mai sus despre ce înseamnă Untold în general, dar ce reprezintă el pentru orașul-gazdă, pentru Cluj. Diversitate, pe scurt. De ce tocmai diversitate? Pentru că de Untold nu se bucură doar clujenii și cei din zonă, ci toată lumea! Și când spun toată lumea, ma refer la oamenii cu chef de distracție atât din România, cât și din restul globului.
Doar anul acesta au fost oameni din peste 100 de țări, iar totalul în cele 4 zile de distracție a depășit 265.000 de persoane. Ăsta da schimb cultural! Ai ocazia să îți faci prieteni de peste tot, să legi discuții sau pur și simplu să transformi străinii în camarazii tăi de distracție.
Astfel, economia Clujului primește un boost enorm, dar și o atmosferă de vacanță, oameni frumoși și clipe de neuitat. În cadrul festivalului, dincolo de muzică, s-au amplasat tot felul de stand-uri unde îți poți face tatuaje, îți personaliza adidașii sau poți doar să iei un suvenir, drept amintire.
Untold Untold Daydreaming
Prin cuvinte e mult mai greu de descris imensitatea acestui festival. Trebuie să fii acolo, să simți, iar vibrațiile muzicii să pătrundă până în adâncul tău, redefinindu-te și amintitndu-ți scopul vieții, așa cum îl vedeau filosofii greci: fericirea.
În final, nu trebuie să regreți că nu ai mers anul acesta, deși sper că ți-am stârnit puțină dorință pentru anul următor. Iar dacă ai mers, aștept impresiile tale în secțiunea de comentarii.
Ce mai aștepți? Ia-ți biletele de pe acum și ne vedem la Untold 2022!
Untold Untold