Cauți să te retragi în inima naturii fără să renunți la confort? Parcă ar merge un loc izolat, înconjurat de o pădure deasă de pini, unde se aude doar șuieratul vântului printre ramuri. Un loc în care ești așa departe de oraș încât uiți că există, dar în care ai tot confortul pe care ți-l poți imagina. Lasă-mă să îți prezint Cabana Bucin din Harghita, o mică părticică de Rai ascunsă în Munții Gurghiu.
O bucată de Rai, îndrăznesc să o numesc. Și ghici ce! E chiar aici, la noi, în Harghita. Acel loc care reușește atât de bine să îmbine tradiționalul cu modernul, relaxarea cu aventura, natura cu spiritul.



Iarnă ca-n povesti la Cabana Bucin, în Harghita
Liniște. Din când în când mai auzi câte un foșnet în pădure, câte-o adiere de vânt care o înconjoară. Vara simți cum razele soarelui nu mai ard atât de tare, iar mirosul de molid îți inundă plămânii.
Iarna, în schimb, simți cum Raiul și-a găsit loc pe Pământ. Un alb imaculat îmbracă pădurea în haine reci. Dar ție nu îți pasă: în ciubăr e bine și cald, iar tot ce îți rămâne e să admiri peisajul desprins dintr-un basm.
Ireal, nu? Sper că ai vizualizat măcar puțin această experiență. Experiență care îți e pusă la dispoziție la cazarea din Harghita pe care o vizităm azi: Cabana Bucin.



Cabana Bucin – Fosta casă a pădurarilor
Despre Cabana Bucin sunt multe de spus, și toate de bine. Dar o să mă limitez la un scurt istoric, cât să îți stârnesc curiozitatea. Povestea cabanei începe pe la 1900, când s-au pus bazele pe o fundație de piatră cioplită. Amplasarea ei a transformat-o în locul perfect pentru pădurari, principalii ,,oaspeți” ai cabanei.
Timpul a trecut, istoria a devenit prezent, iar cu multă dragoste și implicare Cabana Bucin a fost renovată complet în 2016, pentru a aduce vechiul în nou, tradiția în modern. Eu zic că le-a ieșit excelent!



Unde se află Cabana Bucin, în Harghita?
Știu, știu: ,,în inima pădurii” nu e un răspuns foarte concret, dar arată foarte bine poziționarea. Mai exact, Cabana Bucin se află la granița dintre județele Mureș și Harghita, în Pasul Bucin din Munții Gurghiu. Ai ca repere Praid, la 18 km, Sovata la 30 km și Piatra Neamț la 99 km.
Cum e la Cabana Bucin?
Aici, în mijlocul naturii, vei găsi o cabană cu 7 camere, 4 căsuțe separate pentru o intimitate sporită, 2 ciubăre încălzite și Sauna Village, despre care o să îți spun mai târziu.
Să discutăm despre camere și interior înainte de orice! Așa cum ziceam, cabana principală are 7 camere complet utilate, cu pat matrimonial, canapea extensibilă și baie proprie. La parter există o zonă comună de living cu șemineu, precum și o bucătărie complet utilată.
Cabana are un design pitoresc, simplu, dar atât de specific zonelor de munte. Camerele sunt confortabile și curate, iar bucătăria e așa frumos amenajată încât îți ia ochii! Terasa cabanei oferă o priveliște superbă asupra împrejurimilor. E locul perfect unde să îți bei cafeaua caldă într-o dimineață rece de iarnă, în timp ce uiți de grijile vieții.
Nici curtea nu e mai prejos, astfel încât oferă activități pentru toate vârstele și personalitățile. Aceasta dispune de heleșteu, grătar și ceaun, leagăne, loc de joaca pentru copii, loc pentru foc de tabără, masă de ping-pong, și, bineînțeles, ciubărul.









Dacă vrei mai multă intimitate, poți alege una dintre cele 4 căsuțe separate, care au o capacitate de până la 4 persoane fiecare. Acestea au dormitor cu pat matrimonial sau 2 paturi separate, un living cu șemineu și 1-2 canapele extensibile, bucătărie și baie complet utilate cu tot ce ai nevoie pentru un sejur de vis. În plus, există și o terasă de 18 mp care are hamac, perfectă pentru relaxare.
Atât interiorul, cât și exteriorul căsuțelor au un aspect minunat și primitor. Aerul tradițional pe care îl evocă, alături de toate utilitățile moderne pe care le găsești aici oferă un contrast plăcut. De la cromatică, până la mobilă și aranjament, totul susține acel aer pitoresc pe care, probabil, îl cauți.
Ce m-a surprins foarte plăcut a fost faptul că cei de la Cabana Bucin folosesc energie ecologică prin panouri solare, astfel încât nu poți folosi aparate electrice de consum mare decât prin pornirea generatoarelor de rezervă.










Concept unic la Cabana Bucin: Sauna Village
Probabil cel mai mare punct de interes aici este complexul de saune absolut unic pe care îl oferă Cabana Bucin. Sauna Village e un paradis al relaxării, un loc conceput special pentru plăcerea și liniștea ta. 4 saune cu specific diferit te așteaptă să le treci pragul! Ai de ales între sauna finlandeză, sauna salină, sauna cu cromoterapie sau cea cu aromaterapie.
Ele au fost concepute pentru toate tipurile de persoane, de la copii la oameni în vârstă, având o multitudine de beneficii pentru sănătate. Dar, înainte de a merge la oricare dintre acestea, aruncă un ochi aici pentru a afla mai multe detalii despre specificul fiecărei saune, cui se adresează și care ar fi contraindicațiile.










Ce alte activități turistice sunt la Cabana Bucin?
Și aici începe, într-adevăr, distracția! În funcție de anotimpul în care te cazezi în Harghita, ai tot felul de activități, de la ski la drumeții în munți.
În primul rând, o mulțime de obiective turistice de neratat sunt la o mică distanță: Salina Praid (23 km), Casa Fluturilor Praid (23 km), Mocănița Sovata (32 km ), Izvorul Mureșului (48 km), Lacul Roșu (54 km), Cheile Bicazului (57 km) și multe, multe altele. Timp să fie, că obiective turistice sunt destule!
Dacă, totuși, nu vrei să te îndepărtezi prea tare de cabană și să explorezi împrejurimile, există mai multe variante. De la plimbări cu bicicleta, la cules de fructe și ciuperci din pădure, până la ture cu mașina de teren, aici, la Cabana Bucin, ai de toate. Te las pe tine să descoperi ce activități poți face, în funcție de dorințe și de anotimp.











Cabana Bucin e o cazare care, într-adevăr, te ajută să te deconectezi de la viața de zi cu zi. Toți avem nevoie de asta din când în când.
Tu când plănuiești s-o faci?