Casa Poveste

Înapoi în timp la Casa Poveste, Câmpulung Moldovenesc

Cum ar fi să te cazezi într-un muzeu? Să dormi într-un pat de lemn pictat manual, înconjurat de obiecte care mai de care mai vechi, într-o atmosferă de poveste. Da, o poveste, asta e ceea ce îți oferă Casa Poveste, pornind încă de la numele ei. O poveste a timpurilor, a obiceiurilor, a oamenilor; pe scurt: o poveste a Bucovinei.

Ești curios unde se află această cazare de vis?

În inima Bucovinei, înapoi în timp! Unde se află Casa Poveste?

CasaPoveste, pensiunea-muzeu, cum se mai numește, este un ansamblu (o să vedem imediat de ce) situat la 6 km distanță de Câmpulung Moldovenesc, în partea nordică a Masivului Rarău.

De ce numim acest loc “pensiunea-muzeu” și cum ne poartă în timp? Ei bine, așa cum îi spune și numele, locul aduce cu sine o poveste ce se regăsește în fiecare colț. De la amplasare, la mobilier, toate piesele au fost colecționate de-a lungul timpului, ducându-ne chiar până în secolul XVIII!

Seara, la lumina lămpii cu abajur, te uiți în jurul tău în camera aleasă, la zecile de obiecte adunate de peste tot, din toate timpurile. Poate fi o noptieră de pe vremea lui Carol I sau o oglindă din secolul trecut – ca să descoperi, trebuie sa mergi acolo!

Ce facilități pune la dispoziție Casa Poveste?

Detaliile aici fac totul, iar tematica este suficient de diversă pentru a satisface cele mai pretențioase gusturi. Ansamblul este format din 5 case, specifice Ocolului Câmpulung de Bucovina, ce se întind ca estetică de-a lungul a 3 secole: XVIII, XIX și XX.

Acestea au, bineînțeles și denumiri sugestive: Căsoaia, Casa Mică, Casa Lac, Casa Veche, Casa din Imperiu. În total, pensiunea dispune de 34 locuri de cazare, camere spațioase, bine aerisite și curate. Cu vedere spre Masivul Rarău, într-o oază de liniște și relaxare.

Mai mult, tot în ansamblu vei găsi un iaz în care îți poți testa abilitățile de pescuit: poți prinde crapi sau carași. După ce ai făcut captura, te poți folosi de grătarul amplasat în foișor, iar mai apoi, poți avea parte de o cină copioasă în grădină sau pe terasă.  Posibilitățile sunt nelimitate! Dacă pescuitul ți-a dat curaj, îți poți testa limitele la Parc Aventura – dar ai grija! Nu te duce imediat după masă.

Că veni vorba de mâncare – Ce mâncăm la Casa Poveste?

Pentru cei mai leneși dintre noi, care nu vrem să ne procurăm mâncarea pe cont propriu, Casa Poveste ne sare în ajutor! Restaurantul are o particularitate unică: nu există un meniu stabil, ci este făcut în fiecare zi, în funcție de sezon, cu marfă de la producătorii locali. Vrei să guști puțin din tradițiile Bucovinei? Aici e locul perfect!

Gospodinele pregătesc zi de zi bucate proaspete, după rețete poate la fel de vechi precum casele din ansamblu. De la pogace cu brânză și ceapă, la tochitură de barabule, până la delicioasele plăcinte “poale-n brâu”. Rămâi mai multe zile aici și lasă-ți papilele gustative surprinse de gusturile autentice bucovinene!

După ce te-ai întors în timp, ai luat o bună lecție de istorie și ai mâncat, ce îți rămâne de făcut la Casa Poveste? Te poți relaxa în Spa, care dispune de salină, saună umedă, saună uscată și jacuzzi sau o poți face un traseu montan la Pietrele Doamnei – alegerea e a ta. Iar dacă decizi să vizitezi Iași-ul, te invit să citești despre ce poți vedea într-o singură zi în acest oraș.

Așadar, ce mai aștepți? Pentru mai multe informații, oferte și rezervări, poți accesa pagina pensiunii.

Iar dacă ai fost deja, care dintre case te-a fascinat mai tare și de ce? Spune-ne experiența ta în comentarii!

Citește alte articole:

Urmărește-mă pe Social Media
Abonează-te la blog

Lasă un răspuns