La pas prin Londra: Cele mai populare atracții turistice din capitala Angliei

Când te gândești la Londra, ce îți vine întâi în minte? În afara de Harry Potter,  bineînțeles. Poate reprezentative sunt Big Ben sau London Eye, care apar pe atâția magneți de frigider. Sau ideea unui peisaj gri și mohorât, din cauza climei. Oricare ar fi imaginea pe care o ai despre Londra, astăzi am să te duc mai aproape de orașul de pe Tamisa.

Așadar, haide să descoperim împreună cele mai populare atracții turistice din capitala Angliei!

La pas prin Londra

Despre Londra știm că a fost  fondată de romani în jurul anului 50 d.Hr. Numele său derivă din cuvântul celtic Londinios, care înseamnă „locul celui îndrăzneț”. După ce au invadat Marea Britanie în anul 43 d.Hr., romanii au construit un pod peste Tamisa, constatând că locul era perfect pentru un port. În jurul anului 50 d.Hr., negustorii romani au construit un oraș lângă pod. Iar astfel s-a născut Londra.

Clădirile se înalță deasupra ta, iar arhitectura cumulată de-a lungul veacurilor abundă oriunde te uiți. Muzeele, clădirile, străzile, casele, parcurile, canalele și râurile au toate o poveste de spus. Iar povestea este, de fapt, cea a oamenilor care formează și au format Londra de-a lungul timpului, care au adus influențele lor și continuă să o facă.

Așadar, care sunt cele mai populare atracții turistice în Londra?

1. Călătorie în timp în Turnul Londrei

Istorie! Dacă îți place serialul Game of Thrones (și cui nu-i place?!), atunci sigur îți va plăcea Turnul Londrei. Cu o istorie de peste o mie de ani, acest loc a găzduit atât de multe comploturi, intrigi, morți și trădări, încât face ca poveștile din Westeros să pălească.

Regine, prinți și arhiepiscopi au murit aici, iar istoria s-a însemnat în zidurile turnului. Nu-ți face griji pentru dragoni, nu am văzut să fie vreunul.În schimb, poți admira expoziția de corbi, despre care o legendă spune că dacă vor părăsi Turnul Londrei, întregul regat se va prăbuși. O fi așa?

Să nu uităm, de asemenea, de bijuteriile Coroanei. Acestea sunt păstrate în siguranță în Casa Bijuteriilor, așteptând să uimească cele două milioane de oameni care le vizitează în fiecare an. De la Turnul Londrei ai putea să profiți de ocazie și să treci Tamisa pe Tower Bridge, cel mai faimos dintre podurile Londrei.

Mai multe detalii despre această atracție turistică,  precum orar și tarife ai să găsești aici.

2. Ochiul Londrei (și multe altele pe drum!)

Era imposibil ca în lista  noastră să nu fie inclus și Ochiul Londrei (London Eye). Și pe bună dreptate! După ce ai traversat Tower Bridge, te vei afla pe malul sudic al Tamisei. Pe drumul pietonal pe care îl vei parcurge (că doar suntem la pas prin Londra!) ai să treci pe lângă tot felul de monumente, clădiri și muzee interesante. Printre acestea amintim HMS Belfast, cea mai importantă navă de război a Marinei Regale din Al Doilea Război Mondial care a supraviețuit. Aceasta este ancorată pe Tamisa și transformată din 1971 în muzeu.

Vei trece, de asemenea, pe lângă  faimosul teatru Globe al lui Shakespeare și pe lângă The Shard (cea mai înaltă clădire din Europa de Vest). Rezervă-ți niște timp pentru toate, căci merită să fie descoperite!

După ce ai trecut de toate aceste atracții ai să vezi după un colț  Casele Parlamentului și unul dintre simbolurile Londrei: London Eye. Aflată la înălțimea de 135 metri, din roată te poți bucura de o priveliște de 360 de grade asupra Londrei și poți vedea cele mai importante atracții turistice, despre care vom vorbi în continuare.

Nu rata această experiență,  zic eu, definitorie pentru orice vizită în Capitala Marii Britanii.

3. Big Ben și Palatul Parlamentului

La 10 minute distanță de mers pe jos de Ochiul Londrei, dăm de următoarele simboluri ale orașului: Palatul Parlamentului și Big Ben. Big Ben este cel mai mare ceas cu patru fețe din lume. Dacă te simți suficient de energic, poți face un tur până în vârful clopotului. Ai doar 334 de trepte în spirală de urcat, o nimica toată!

Osteneala merită, te asigur, căci odată ajuns vei merge în spatele cadranului ceasului și vei vizita camera mecanismelor, pentru a vedea cum funcționează Big Ben. Deși turnul a fost numit de mult timp „Big Ben”, această poreclă aparține de fapt celui mai mare clopot al turnului, care cântărește peste 13 tone. Turnul, indiferent cum alegi să te referi la el, este un punct focal impresionant pentru Palatul  Parlamentului.

Cât despre Palat, cuvintele sunt de prisos, căci monumentalitatea sa se trăiește pe viu. Acesta a fost construit între anii 1840 și 1888 în stil gotic renascentist, pentru a se potrivi cu Westminster Abbey, aflată chiar în spatele Parlamentului. 

4. Westminster Abbey sau Biserica Sf. Petru

Probabil deja ți-ai dat seama că aceasta e următoarea atracție turistică,  fiind în spatele Palatului Parlamentului. Cu o valoare istorică de nemăsurat, Westminster Abbey a fost gazda unora dintre cele mai importante evenimente istorice din Marea Britanie din ultima mie de ani, găzduind 16 nunți regale, aproximativ 50 de încoronări și o mulțime de servicii funerare, inclusiv cea a Dianei, Prințesa de Wales.

Printre punctele de atracție amintim  naosul în stil gotic, construit în secolul al XIII-lea, și scaunul încoronării. Monumentele comemorative ale unor personalități politice, literare și religioase împânzesc culoarele, oferind izul vremurilor de demult, dar și o bine-meritată lecție de istorie. Această Biserică încă este activă ca parohie, nefiind percepute taxe pentru credincioși.

Pentru informații suplimentare și tarife, poți arunca un ochi aici.

5. În vizită la Regină: Palatul Buckingham

Imposibil de ratat și acest obiectiv  turistic iconic.  La doar 15 minute distanță de Westminster Abbey, Palatul Buckingham va întregi experiența în Londra. Este deschis pentru vizitatori doar în anumite luni ale anului. Aici ai ocazia să vezi  camerele de stat, dar și grădinile regale. Camerele de stat sunt frumos mobilate cu ornamente somptuoase, încă fiind folosite de familia regală atunci când își primește oaspeții.

Istoria acestui palat a început în 1702, iar stilul în care a fost construit este cel neo-clasic francez.  Colecția de tablouri, tapițeriile și pereții sculptați fac din această locație o adevărată bijuterie estetică, cu accentul pus pe detalii.

Pentru a fi sigur că poți vizita Palatul Buckingham, te invit să consulți orarul aici.

6. Trafalgar Square (Piața  Trafalgar)

La scurtă distanță de Palatul Buckingham dăm de cea mai mare și mai proeminentă piață din Londra. Aceasta are o valoare simbolică: amintește de victoria britanicilor asupra francezilor într-una din bătăliile lor. Conduse de lordul Horatio Nelson, forțele britanice au diminuat puterea militară a lui Napoleon I și au prevenit o posibilă invazie franceză în Anglia. Astăzi, statuia lui Nelson se află în vârful unei coloane comemorative din piață.

În final, nu pot să nu ofer un pont pentru fanii Harry Potter! În Gara Euston poți face poze la „intrarea” de la peronul 9 și ¾. Atâta zic, aștept pozele în comentarii!

În Londra sunt zeci, dacă nu sute de locuri de văzut și explorat. Ce am amintit mai sus sunt doar cele mai populare atracții, care ar trebui văzute măcar o dată în viață.  Londra abundă în istorie, muzee, biserici și străzi, toate gata să fie vizitate.

Așadar, ia-ți aparatul foto și mergi la pas prin Londra!

Citește alte articole:

Urmărește-mă pe Social Media
Abonează-te la blog

Un gând despre &8222;La pas prin Londra: Cele mai populare atracții turistice din capitala Angliei&8221;

Lasă un răspuns