5 motive pentru a vizita Gran Canaria

5 motive pentru a vizita Gran Canaria, Insulele Canare

Nu-ți place frigul? Pot să te înțeleg. Imaginează-ți, atunci, un loc în care e mereu vreme de primăvară. În care temperatura nu scade sub 20 de grade nici în cele mai geroase zile din România. Un loc desprins din basme, unde ai atât plaje care îți taie răsuflarea, cât și munți stâncoși pentru drumeții. Un mini continent ancorat în vreme frumoasă și peisaje minunate. Te-am făcut curios? Lasă-mă să îți prezint 5 motive pentru a vizita Gran Canaria iarna aceasta!

5 motive pentru a vizita Gran Canaria

Despre Insulele Canare am mai vorbit. Mai știi, ,,Insulele Norocoase”? Acele destinații create parcă special de natură pentru bucuria noastră? Și sigur îți amintești și de Tenerife, insula Eternei Primăveri

Ei bine, astăzi vizităm sora mai mică a Insulei Tenerife: Gran Canaria.

Cunoscută ca un mini continent, Gran Canaria este renumită pentru contrastele sale. Într-o singură zi, te poți bucura de plaje minunate înconjurate de dune, ca mai apoi să urci pe vârfuri acoperite de păduri de pini. Pe parcurs, vei întâlni râpe abrupte, văi, stânci impunătoare și căldări vulcanice.

Ai de ales dintre nordul dominat de munți vulcanici, păduri subtropicale și trasee de drumeții și sudul plin de plaje cu nisip auriu. Ori le poți vizita pe ambele!

La fel ca și celelalte insule Canare, Gran Canaria are o climă de invidiat, o primăvară eternă care îți oferă ocazia să descoperi diversitatea naturală și peisagistică, satele de pescuit, tradițiile, cultura și istoria sa.

1. Cele mai frumoase plaje

Playa del Inglés, Playa de Maspalomas, Playa Puerto Rico și Playa Amadores sunt doar câteva din cele aproape 80 de plaje cu care se mândrește Gran Canaria.  Da, ai auzit bine, aproximativ 80 de plaje! Fără îndoială, plajele sunt primele pe lista de atracții pe care Gran Canaria le are de oferit. Sunt destule pentru toate gusturile: mari, animate, liniștite, golfulețe, cu nisip auriu sau mai închis la culoare, ori cu rocă vulcanică.

Cele mai mari plaje se află în sud, cu ape calme și în mare parte cu nisip auriu.

Cele din nord sunt destul de diferite: golfulețe mici, cu nisip închis la culoare sau rocă vulcanică, mult mai agitate. Acestea sunt plaje frumoase, sălbatice, capabile să ne facă să ne conectăm cu natura în forma ei cea mai pură.

Înconjurate de frumosul Ocean Atlanic, eu îți recomand să le vizitezi pe toate, întrucât fiecare are ceva unic de oferit. Și că veni vorba de unicitate, Playa de Maspalomas are ceva în plus, ceva ce te duce cu gândul la Sahara.  Vrei să afli ce?

2. Dunele Maspalomas. Deșertul de lângă Oceanul Atlantic

Un astfel de peisaj e greu de imaginat.  Iar când îl vezi în realitate, ai impresia că visezi.

E un peisaj în continuă formare, care nu rămâne la fel niciodată din cauza vântului care bate dinspre ocean. Este un mini deșert, cu atât mai spectaculos când, ajuns pe vârful unei dune, vezi întinderea albastră a Oceanului Atlanic.

Încearcă să vizitezi acest loc unic în Gran Canaria la apus, nu vei regreta!

3. Puerto de Mogán sau mica Veneție

Mai știi ce ziceam de mini continent? În Gran Canaria chiar ai de toate, inclusiv o Mică Veneție. 

Denumirea poate fi exagerată, dar priveliștea rămâne la fel de frumoasă.

Puerto de Mogán este un sat de pescari, situat în sudul insulei. Specificul acestui loc este unul pitoresc, simplu, dar primitor. Podurile de peste canale, grădinile multicolore și arhitectura specifică a caselor fac din acest loc unul cu iz romantic, în care tot ce vrei e să dai o plimbare liniștită în timp ce admiri priveliștea.

4. Capitala Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria, capitala insulei, este situată în partea de nord-est a insulei și nu trebuie să lipsească de pe lista ta de obiective turistice.

Fondată în 1478, Las Palmas de Gran Canaria se mândrește cu un important patrimoniu istoric și cultural, mare parte din acesta putând fi găsit în cartierul Vegueta, cel mai vechi cartier al orașului, care a fost inclus în 1990 în patrimoniul mondial UNESCO. Străzile înguste și pietruite, arhitectura veche și clădirile istorice fac din Capitală un loc nu numai frumos, ci și plin de istorie.

Începe cu centrul istoric, unde vei găsi tot felul de obiective turistice, precum Plaza de Santa Ana și Catedrala Santa Ana. Alte locuri ce merită vizitate sunt Museo Canario, alături de Casa Columb. Ambele se află în cartierul Vegueta, care are și cea mai veche piață de pe insulă, Piața Vegueta.

5. Către satul Fataga prin  Valea celor o mie de palmieri

Departe de centrele urbane pline de viață și de stațiunile turistice de pe coastă, în interiorul Gran Canarei există sate și cătune liniștite  unde conceptul de ,,timp” capătă un alt sens, unul care ne permite să ne conectăm la o viață simplă, încă legată de tradiție.

Fataga este un cătun pitoresc cu străzi înguste și pietruite, cu mici livezi și flori la ferestre și pe marginea trotuarelor. De asemenea, se află la doar cincisprezece kilometri de marile puncte turistice din sudul Gran Canarei, cu toate că se simte mult mai izolat.

Acest mic sat este la o aruncătură de băț, conservând arhitectura rurală din Gran Canaria, păstrând cu grijă tradiția și identitatea locală.

Ce zici,  te-am convins? Sau ai nevoie de mai multe motive? Sunt sigur că după ce vei vizita Gran Canaria, vei vrea să te reîntorci cât mai curând. Insulele Canare au, într-adevăr, ceva deosebit. 

Călătoria în Gran Canaria a fost efectuată cu ajutorul Christian Tour, care oferă pachete extraordinare către această destinație. Pentru mai multe informații, accesați acest site.

În cazul în care dorești să citești mai multe informații despre Gran canaria, îți recomand articolele Surorile CălătoareScurt ghid de călătorie în Gran Canaria, Familia Hai Hui Puerto de Mogan Gran Canaria și pagina ghidului Epic Tours.

Pentru orice informație sau nelămurire, nu ezita să lași un comentariu sau să îmi scrii!

Citește alte articole:

Urmărește-mă pe Social Media
Abonează-te la blog

Lasă un răspuns