Vacanță în Bucovina la Vale Humor Residence. Cazare și atracții turistice

Ce îți vine în cap când auzi ,,Bucovina”? Tradiție, artă populară,  biserici și mănăstiri viu colorate. Cultură,  diversitate, oameni. Munți, depresiuni și dealuri. Și câte și mai câte sunt de spus despre Bucovina, dar parcă nu sunt suficiente cuvinte. Dacă încă nu ai vizitat Bucovina, îți recomand călduros să o faci. Ai multe de vizitat, multă istorie de descoperit și mulți oameni frumoși de cunoscut. E acel loc care te primește cu căldură și care are pregătite tot felul de minunății care să-ți bucure privirea. E momentul pentru o vacanță în Bucovina.

Poți începe chiar de acum aventura ta în Bucovina. Și cu ce să începi mai bine decât cu Gura Humorului? Oraș care poate la fel de bine să fie o poartă către Bucovina, un loc de unde să începi să vizitezi toate obiectivele turistice, naturale și istorice pe care regiunea le are de oferit. Iar în această călătorie a ta, ți-am pregătit și un loc inedit de tihnă: Vale Humor Residence. Lasă-mă să îți prezint această cazare din Mănăstirea Humorului care îți va face sejurul mai plăcut.

Vacanță în Bucovina la Vale Humor Residence. Cazare și atracții turistice din jur

O vizită în Bucovina înseamnă din start liniște sufletească. De ce? Pentru că aici totul e mai domol, mai blând. Pentru că ținutul plin de mănăstiri vechi îți mângâie sufletul, iar istoria și tradiția te surprinde la tot pasul. Aici e locul în care să te bucuri de oameni și de ce au ei de oferit, locul în care te regăsești și descoperi cât de frumoasa e România.

Gura Humorului nu se lasă mai prejos, fiind un oraș cu rădăcini medievale vechi și cu atracții turistice de o mare importanță.  Dar ajungem imediat și aici. La 10 minute de Gura Humorului, într-un cadru natural specific Bucovinei, te așteaptă o locație perfectă pentru vacanță. Aproape atât de oraș, cât și de cele mai importante atracții turistice din zonă, Vale Humor Residence are poziționarea ideală pentru aventura ta în Bucovina.

Profesionalism, calitate și confort sunt câteva caracteristici ale acestei pensiuni din Mănăstirea Humorului. Să vedem mai exact ce are de oferit Vale Humor Residence.

Capacități de cazare și camere

Singur, cu prietenii sau cu familia? Indiferent de cum alegi să vii, aici vei găsi camere pentru toate nevoile și gusturile. Pensiunea are o capacitate de 28 de locuri de cazare dispuse în 10 camere duble și 2 apartamente cu două camere.

Designul camerelor, dar și al pensiunii în general, este simplu, cu bun gust. Tonurile neutre de bej și maro transmit o atmosferă sofisticată și, în același timp, confortabilă. Camere sunt spațioase și luminoase, cu mobilă elegantă și de calitate. Toate camerele au balcon propriu, ca tu să te poți bucura de priveliștea pe care împrejurimile ți-o oferă.

Pe lângă camera în care vei fi cazat, să știi că ai acces la multe alte încăperi. O sală de conferințe cu design elegant e gata să se plieze pe nevoile tale, iar dacă ești cu cei mici, îi poți lăsa într-un spațiu special pentru copii. La primul nivel al pensiunii se află un spațiu de relaxare, numai bun de stat la o vorbă și legat prietenii. Ori dacă vremea permite, terasa și curtea exterioară sunt aliatele tale pentru momente de relaxare la pensiune.

Bun, și ce mâncăm la Vale Humor Residence?

Pe lângă încăperile de mai sus, ai la dispoziție și un restaurant, salon de mic dejun și de luat masa. Cât despre mâncare, nu uita că ești în Bucovina! Deci poți să te aștepți la bucate pe măsură, preparate cu dibăcie și drag, gata să îți bucure papilele gustative.

Aspectul sălii de mese completează experiența culinară prin designul elegant pe care îl are. După cum vezi, pensiunea are toate facilitățile pentru o vacanță autentică în Bucovina. Tu trebuie doar să te bucuri de loc, iar restul detaliilor se rezolvă. 

Obiective turistice în Mănăstirea Humorului și împrejurimi

Bun, acum că te-ai acomodat, e timpul să începi explorarea. Unde să mergi prima oară? Ei bine, un loc aflat la doar 5 minute de Vale Humor Residence e gata să îți taie răsuflarea. Știi despre ce vorbesc? Ai ghicit, e vorba de Mănăstirea Humor, un obiectiv turistic de importanță considerabilă.

Parte a patrimoniului mondial UNESCO, Mănăstire Humor are o istorie, dar mai ales un aspect fascinant. Ce uimește orice călător sunt frescele exterioare care o împodobesc, dar și roșul de Humor care domină picturile murale. Această Mănăstire este una dintre cele mai importante ctitorii ale evului mediu, atât prin valoarea sa culturală, dar și spirituală. Fiind așa aproape de Vale Humor Residence,  te sfătuiesc să începi cu ea și să zăbovești cât îți vrea sufletul. În fiecare colț și pictură vei găsi ceva deosebit, te asigur.

O altă atracție turistică la fel de impresionată este Mănăstirea Voroneț, aflată puțin mai departe. La fel, arhitectura veche, culorile folosite și istoria ce o înconjoară cu siguranță te vor încânta. Dacă ești dornic de niște aventuri în natură,  poți parcurge câteva trasee turistice în zonă,  precum Piatra Pinului și Șoimului. Iar dacă tot ești prin zonă, te sfătuiesc să vizitezi Salina Cacica, care datează tocmai din anul 1791. 

Bucovina e un loc magic de explorat, plin de istorie la tot pasul. Ca să ai timp să le vezi pe toate, ai nevoie de o poziționare bună, de o cazare de calitate și servicii profesionale. La Vale Humor Residence vei găsi toate acestea, și chiar mai multe. Astfel te vei putea bucura de sejurul tău în Gura Humorului așa cum trebuie.

Citește alte articole:

Urmărește-mă pe Social Media
Abonează-te la blog

Lasă un răspuns